26 september start de nieuwe Herfst Tour van zanger-pianist Roon Staal te Bodegraven (ZH). De tour eindigt 27 oktober in Muntendam. 19 concerten op verschillende locaties door heel Nederland. Tijdens deze tour zal Staal zijn nieuwe album Peace presenteren. Naast covers zullen hier ook eigen composities op te horen zijn.

Het concert te Hengelo in de Kristalkerk vindt plaats op vrijdag 11 oktober. De aanvangstijd is 20.00 uur. De locatie is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

 

Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d'Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O'Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk. 

 

Roon Staal woont en werkt zowel in Nederland als in het verre Oosten van Rusland en Japan, waar hij ook aan zijn muzikale carriere werkt en geregeld concerten geeft.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel. In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met eerder (2002) nog zijn hoofdrol in de rock-opera Tommy van rock-group The Who in een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad Staal ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (Simon&Garfunkel).

 

Staal, die zichzelf vanachter de piano begeleidt, zal tijdens de concerten een greep uit zijn eigen repertoire brengen. Ballades en luisterliedjes als Promise, Als Je Mij Zoekt en The Moon At Night worden afgewisseld met bekende songs van o.a. The Beatles, Paul Simon, John Denver en het meer klassieke Pie Jesu gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber. Nieuw in het repertoire zijn o.a. The Sound Of Silence van Simon en Garfunkel en Across The Universe van John Lennon. 

 

Kaarten voor de Herfst Concerten zijn te bestellen via www.roonstaal.com of via tel.nr. 06-30025992. De toegangsprijs is € 17,50.

 

U bent van harte welkom!