Belijdenis doen betekent niet alleen maar voortaan aangaan aan het avondmaal. Nee, je gaat nu mondig geloven, je neemt zelf je verantwoordelijkheid in een serieus leven met de Here. Daar komen praktische dingen bij, zoals:

• regelmatig uit de bijbel lezen;
  • regelmatig kerkbezoek;
  • zelf bezig zijn met een stuk vorming op het gebied van je leven met God;
  • je gebed;
  • je kennis van de bijbel, enz.

Het coachingsjaar is bedoeld om daar een stap in te zetten en elkaar niet gelijk 'kwijt' te zijn na die hele lange periode van catechesatie. We moeten juist oog en hart voor elkaar hebben: samen in de naam van Jezus!

Er zijn verschillende onderdelen:

• Samen als pas-belijdenden een bijbelrooster volgen;
  • 6 avonden met elkaar over een onderwerp, onder leiding van ds Dronkers en br. Klapwijk, waarvan 2 avonden gespendeerd worden aan het bespreken van een pas daarvoor gehouden preek;
  • Inschakelen van pas-belijdenden ('stage") in commissies dan wel wijkwerk;
  • Tussentijds contact met de coach; hoe gaat het met je en met je geloof, hoe is het in de kerk, tegen welke vragen loop je aan, lukt het een beetje met de bijbellezing, enz.

Ook alle gemeenteleden hebben een bijbelleesrooster ontvangen.
Als gemeente wordt U uitgenodigd om 'mee te lezen'. Het rooster kunt u vinden in het menu.